Nasza strona korzysta z cookies, więcej na ten temat znajdziesz na podstronie Polityka prywatności. Rozumiem i akceptuję

Ewa Flaczyk

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu                                                        

Katedra Technologii Żywienia Człowieka

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

Stanowisko: prof. nadzw.

Tytuł: dr hab.

Dziedzina: nauki rolnicze

Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia

Specjalność: żywienie człowieka

Przewodnicząca Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych Oddział Wielkopolski

Główne kierunki badawcze:  hydrolizaty białkowe, stabilizacja oksydacyjna tłuszczów, naturalne przeciwutleniacze, separacja materiałów biologicznie aktywnych, żywność o zwiększonej wartości odżywczej i prozdrowotna, zwyczaje i preferencje żywieniowe ludności.

Współautor 36 rozdziałów w podręcznikach naukowych i współredaktor 5 podręczników naukowych, współautor 78 oryginalnych prac twórczych (w tym 21 z IF), 8 artykułów naukowych i popularnonaukowych, 115 prac i streszczeń konferencyjnych (w tym 28 na konferencjach międzynarodowych). Około  90 cytowań, H=5


Kontakt