Nasza strona korzysta z cookies, więcej na ten temat znajdziesz na podstronie Polityka prywatności. Rozumiem i akceptuję

Grzegorz Galiński

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu                                                         

Katedra Higieny Żywienia Człowieka

Zakład Podstaw Nauki o Żywieniu

Stanowisko: adiunkt

Tytuł: dr inż.

Dziedzina: nauki rolnicze

Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia

Specjalność: żywienie człowieka

Główne kierunki badawcze: sensoryczne mechanizmy regulacji pobierania pokarmu, preferencje pokarmowe, strawność i biodostępność składników odżywczych, ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia różnych grup ludności.

Współautor 80 publikacji: między innymi 36 oryginalnych prac twórczych (w tym 6 z IF), 3 książek i 2 patentów.

W latach 2007-2011 członek Komisji Behawioralnych Uwarunkowań Żywienia Komitetu Nauk o Żywieniu Człowieka PAN.


Kontakt